J som i…

JOBB

I flera år nu har jag varit utan jobb. Arbetslös. Har visserligen haft en och annan trevlig praktikplats där jag trivts bra, och som lett till nya kontakter och någon inhoppande jobbtimme då och då. Men det lever man ju inte på. Och så är det bara att fortsätta den jobbsökande tillvaron. Jag är innerligt trött på konsekvenserna av att inte ha ett jobb, allt från det ekonomiska till det sociala och rent mentala – man blir faktiskt lite knäpp av att inte ha nåt sammanhang att känna sig viktig i. För jag gick på det där med att man ska studera det man tycker är intressant. Så här sitter jag, med ett pärlband av intressanta ämnen inom humaniora, men utan jobb. Och ibland kommer de negativa tankarna. Onda cirklar är inga trevliga cirklar. Men de finns. Och jag vill ju jobba, och är duktig, om jag hade ett jobb där jag fick visa det…

Om jag inte hade en sån meningsfull hobby som stickning vet jag allvarligt talat inte hur jag hade klarat detta! Förresten TACK för alla fina kommentarer på förra inlägget, blir glad och stolt!

På tal om att tacka, förresten, så gjorde jag bort mig härförleden. På stickcaféet har jag ju på kort tid lärt känna massor med nya härliga människor, och det är inte det lättaste att komma ihåg alla namn… En del vet jag att jag inte kan, men i några fall trodde jag faktiskt att jag hade rätt namn på rätt person. Men när jag skulle tacka Marianne för att hon hittade virkgaffeln till mig, så bidde det nåt kopplingsfel i hjärnan. Så, förlåt Marianne, det är irriterande när namn blir fel. Men nu kommer jag inte att glömma vad du heter iallafall 😉

4 kommentarer

 1. Ja, jag känner igen mig…. jag skulle verkligen behöva ett jobb, jag också.
  Vilket ju inte är helt lätt att få när man varit sjuk i en massa år.

 2. Hej!
  Jag har haft förmånen att utbilda mej till det jag ville,jag är både musikpedagog o kyrkomusiker. Men även jag har fått känna av att utbildning,kunskap o erfarenhet göre sig icke besvär.
  Jag har iofs haft möjligheten att jobba 200% i så många år att jag kan snart lägga mej på sidan o lukta på blommorna, o sticka sjalar
  Men Du är ju så ung så Du skulle få möjlighet att använda Dina kunskaper på ett bra sätt
  Ha det så bra Du kan!
  Kram

 3. Håller fullständigt med dig! Blev arbetslös under pågågende tjänstledighet för studier och sen de avslutades har jag inte haft något arbete att gå till förutom en praktik på nio veckor. Inte blir det bättre av att min historik innehåller utbrändhet också plus att de referenser jag haft har försvunnit i periferin efter studier och arbetslöshet. Kan också tacka min stickning för att jag trots allt bibehållit förvånansvärt mycket av förståndet. Man får vara glad för det lilla!
  Men jag vill jobba NU!

 4. Hej hej!!!

  … helt underbar rosa halsduk!!!!!! O spetsen e appsolut pricken över i:et… Hmmm kan man kanske få snylta till sej mönstret?! Min mail e MariaNilsson70@hotmail.com

  O du… du verkar ha sån hiiimla koll på mye – jar du nån susning om var jag kan hitta coola linnemönster på tröjor typ såna som såldes på Symässan, jag tror butiken finns i Trelleborg eller utanför…
  Ciao från en stickmamma Mia från Lund…!