Symässan del 1

Den här helgen är det Stora symässan i Malmö, och igår, under mässans första dag stod jag i Hemslöjdens monter. Jag är aktiv i föreningen Hemslöjden Malmöhus, och intill hemslöjdsbutikens monter hade vi en hörna med bord där det var slöjdaktiviteter hela dagen.

Själv skulle jag visa stickning och virkning, men eftersom min hand fortfarande har stickförbud så kunde jag inte göra det. Men det visades en massa andra aktiviteter också, här gör Catharina en väv med godisremmar! Kreativt och nytänkande – kul!

Den skånska hemslöjden bygger ganska mycket på den textila traditionen med broderade åkdynor och jynnen.

Här ser ni lite av vad hemslöjdsbutiken hade med sig. Yllebroderiernas färgexplosion som är väldigt tilltalande. Jag har broderat lite själv också och det är verkligen jättekul.

Eva står i montern och är också kurshållare i bl.a. yllebroderi.

Här sitter Siv och visar hur man syr yllebroderi och många ville titta på. Förutom broderi och godisväv förevisas trådslöjd, halmslöjd, skånsk knyppling, kumihimo, dräktsömnad, pärlbroderi, träslöjd och skarvsöm under mässdagarna.

Slutligen vill jag visa upp Catharinas bedårande yllebroderi där hon har sytt en tavla efter sina barnbarns teckningar.

Jag blev riktigt inspirerad av att brodera min egen lilla konstnärs teckningar också, nu när de börjar bli allt mer detalj- och fantasirika.

Jag vet inte om det berodde på att jag pratade så mycket på mässan igår, eller om förkylningen har nåt med det hela att göra också, men idag är jag helt utan röst. Imorgon står Sticka!s monter på schemat, där vi från Garnfolket ska hjälpa till, men återstår att se om det blir en garndrömmare som varken kan prata eller sticka då…

Jo, min enda shopping på mässan blev en virkgaffel och jag är så glad (tack igen, Marianne!) och hoppas jag kan börja utforska den nya tekniken snart!

3 kommentarer

  1. Har du provat att ha ha ett handledsstöd, ett hårt, med skena i så att du inte kan röra handleden? Då kanske du kan hålla i en sticka i alla fall, och röra den andra stickan istället?

  2. Oj vilken inspererande sida med mycket fina saker Jag gillar också att sticka och sy

  3. Wow vilken inspiration, synd att man inte var i Malmö i helgen!