Stickcafé hos Fröken Garn

Igår kväll var det flera stycken som vågade trotsa stormen och bege sig till stickcaféet hos Fröken Garn i Malmö. Det var första gången jag och min kompis besökte butiken och stickcaféet, men inte den sista.

Här sitter Fröken Garn i egen hög person, stickandes på en mössa. Jag blev så glad över att en sån ung tjej (ja, själv är jag ju snart 33, värsta tanten!) vågar satsa på att följa sina drömmar och öppna garnaffär. Heja!

I hyllorna hittade jag garner som jag annars brukar få åka till Köpenhamn för att hitta, och fast jag verkligen inte skulle köpa garner så slank ändå några nystan av CottonWool från Gepard med hem. Och kolla in färgerna! De som känner mig vet att jag absolut inte gillar gult och orange i nån variant alls, överhuvudtaget, nånsin. Men när jag hade valt ut mina andra färger och la dem på ett bord där det låg lite andra garner, bland annat detta orangegula, så såg jag att det var precis vad som saknades som komplement till mina färger! Är lite chockad själv, men jag tänker allt mer på färger, hur de samspelar och lyfter varandra. Så nu har jag köpt garn i en färg jag verkligen inte trodde jag nånsin skulle vilja ha!

Med de nya garnerna tänkte jag försöka virka muddar, och några färgglada virknålar fick också följa med mig hem, för de var så snygga. Vet inte hur de är att virka med, men eftersom jag ska på hysterisk virkningsdag hos Helylle imorgon, så kände jag mig manad att förbereda mig väl. Alltid hittar man nån anledning till att lägga sina sista slantar på hobbysaker.

4 kommentarer

  1. Tycker du har valt en helt underbar färgkombination på dina nya garner! Snacka om ”glad-färger”. Men vad ska det bli av dem?

  2. Så vackra garner! roliga virkålar också!
    Jo det där med lyxiga sockgarner så älskar jag Lornas lace (obeskrivbart…)och fleece artist är också underbart. Två olika typer men vackra och lyxiga på sitt eget sätt. Finns hos garnkorgen. Livsfarligt för de är dyra, men en liten härva då och då..

  3. OJ! Dina virknålar är vackra!

  4. så fröken garn är alltså något att sattsa på? har själv inte varit där huvudtaget men skulle gärna så man vet inte jag dycker kanske upp nästa gång men det var alltså trevligt?