Pärlpyssel och sockpost

Nackspärrseländet börjar äntligen släppa – så frustrerande att ha för ont för att kunna sticka! Men idag är jag redan så bra att jag pärlpysslat lite och gjort nya stickmarkörer.


Det är ju betydligt roligare med vackra markörer än tråkiga garnsnuttar, eller hur! Jag har använt stenar, sötvattenspärlor och metallblommor, och de pyttesmå pärlorna mellan den runda svarta och den cerisa stenen är av glas. De svarta stenarna (minns inte vad det är för sten) glittrar och gnistrar när man ser i rätt ljus, och det var kul att det syns på fotot också! Jag tycker det är praktiskt att använda smyckevajer till stickmarkörerna, de blir smidigare och följsammare att ha på stickorna än de som har en sluten ringögla.

Jag har tidigare här på bloggen skrivit om enfärgade och melerade/ randiga garner. Överlag tycker jag bättre om enfärgade, och om garnet är flerfärgat ska det vara mjuka färgskiftningar – inte för ”plottrigt”.

När det gäller sockgarner och sockstickning tycker jag definitivt att mönsterstickade sockor gör sig bäst i enfärgat garn. Randigt sockgarn kan vara snyggt, men då i slätstickning, och det är för tråkigt att sticka tycker jag. Men det tycker inte min mamma, och det är hon som har stickat de här sockorna till mig i Kaffe Fassetts/Regias sockgarn i färgen Fog. Tack, mamma!

2 kommentarer

  1. Visst är det roligare med vackra markörer. Jag har en massa pärlor som jag planerat att göra stickmarkörer av men jag vill sticka också och det är svårt att göra båda sakerna samtidigt =)

  2. Vilka jättefina stickmarkörer! Jag har velat testa det länge men har inte kommit till skott ännu. Men snart så! 🙂
    Mvh Annapuh