För breda Monkeys!

Jag är fullt medveten om att jag stickar löst, det har jag alltid gjort. Kanske är det en av många anledningar till att jag sällan stickar efter färdiga beskrivningar… Hursomhelst, nu har jag kommit en bit på mina Monkey-sockor och upptäcker att min masktäthet är 30 maskor på 10 cm och inte 32 m som det bör vara! Det innebär att min socka är hela 4 maskor för breda – ja, titta själva:


VAD SKA JAG GÖRA?

Jag vet att det finns stickor som är 2,25 mm, och det är kanske det jag skulle behöva. Nu stickar jag med mina underbara rosenträstickor som är 2,5 mm. När det gäller strumpstickor vill jag efter att ha fått dessa inte ha nåt annat (i övrigt stickar jag nästan bara med Addi-rundstickor), och ädelträstickor finns mig veterligen inte i mindre än just 2,5. Jag anstränger mig faktiskt för att sticka hårdare än vad som kommer naturligt för mig, men tydligen hjälper inte det.

Hjälp! Det här var ju inte alls roligt!

PS. Jag är ju så innerligt glad över alla er besökare på min blogg, och tack för alla kommentarer och snälla ord! Nu är jag så nyfiken på hur många som ska titta in här i år, så jag har lagt till en besöksräknare 🙂

7 kommentarer

 1. Jag tror inte att det gör så mycket. Om du dessutom tvättar och blockar ut strumporna och drar ut skaften på längden, så kommer det att vara topp!

  Prova att dra på strumpan på benet, då kan man uppskatta om de sitter bra!

  Ha en god fortsättning!

 2. Hej
  Har du provat strumpan? Annars tror jag som Ulricha att bara du drar ut skaftet på längden kommer det att bli bra. Mönsterrapporten gör ju att den blir elastisk. Den blir jättefin i ditt lila garn.

 3. På ett par strumpor så har inte dessa maskor så stor betydelse,tycker jag,huvudsaken att mönstret stämmer för dej,
  Du har fin färg på garnet.

 4. Jag tror inte heller att det gör så mycket. Själv har jag aldrig mätt masktätheten när jag gjort sockor och det brukar bli bra ändå.

 5. Hej på dej
  Det är säkert inte något problem.
  Vad skoj att du lagt in en räknare, de är roligt att se när de har varit besökare på sidan.
  Ha en go fortsättning på året och mycket roliga stickningar,
  Eva.

 6. Jag repade upp och bytte från 2,5 till 2-or efter några mönsterrapporter. Nu vågar jag inte mäta en gång till med risk för att behöva repa upp ännu en gång… Lycka till, ska bli kul att se hur dina sockor blir!

 7. Lugn, Monkeys drar ihop sej på ett föredömligt sätt! Hade själv för få maskor per dm, men det märktes inte när de kom på.

  Visst är det kul med en räknare!? Jag är väl lite barnslig, kanske, men jag kikar varje gång på min egen blog hur många som varit inne.

  Ha det jättegott och lycka till med fortsättningen på Monkeys!