Före och efter

Det är sällan jag är såhär trogen ett stickprojekt som jag har varit med julklappsjalen i babyalpaca! Oftast är det ett väldigt hoppande mellan garnprojekt och testande av nya garner och mönsteridéer här hemma i soffhörnet. Men nu är äntligen sjalen färdig. Det kanske inte är så dumt att ha en deadline?!

Hela garnhärvan gick åt i princip och när den kommit av stickorna såg den ut såhär, bucklig och vågig. Jag var först rädd att sjalen skulle bli för liten med mängden garn jag hade (ett impulsköp som konsekvens av ögonblicklig kärlek), men det räckte längre än jag trodde.

För första gången i min sjalblockningshistoria använde jag mig av blockningsvajrar härifrån. Vilken FRÖJD att blocka spets plötsligt! Hur snabbt och smidigt som helst. Däremot så måste jag definitivt byta ställe där jag spänner ut mina stickade alser. Just nu fungerar nämligen resårbottnen i vårt sovrum som blockningsställe. Nån gång så har det uppnålade fått ligga kvar under bäddmadrassen över natten, men med långa vajrar i stickningen så är det inte längre görbart! Var köper man egentligen såna där barngolvpussel som jag hört att vissa använder?


Mått före blockning: 110 cm
Mått efter blockning: 155 cm

Om detta fortfarande är en liten spetssjal kan väl diskuteras (det var det som var ”beställt”), men jag tycker iallafall jättemycket om den. Så mycket att jag vill ha en egen! Både garnet i sig och färgen är helt ljuvliga!

3 kommentarer

  1. Vad fin din sjal blev och visst är det ljuvligt med vajrarna. Det är biltema som har barnpusslen. Det är hoppahagepussel. Har också sett att Maxis har fått in liknande som är rena pussel.

  2. Fantastiskt så fin den är! Det där med vajrar verkar suveränt.

    Ha det så gott!

  3. Konstaterar för varje scrollning att vi verkligen har samma favvofärger!